latinica  ћирилица
22/08/2016 |  07:48 | Аутор: БЕТА

Кошаркаши Србије: Задовољни, срећни и поносни једни на друге

Кошаркаш Србије Богдан Богдановић каже да је због превелике жеље "изгорио" у финалу олимпијског турнира против САД.

Како је рекао, он мора још да напредује, али је и задовољан сребрном медаљом.

- Нисмо хтјели овако да завршимо, али дали смо све од себе. Можда смо ушли са превеликом жељом, ја сам мало изгорио, морам још да радим и да напредујем. Мислим да ћемо сљедећи пут бити ближи - рекао је Богдановић.

Богдановић је рекао да је резултат већ бољи него на Свјетском првенству, као и да је циљ испуњен - освајање медајле.

- Већ смо бољи него у Шпанији на Свјетском првенству. Још једна медаља, овако желимо да завршавамо првенства, са медаљом, то је главни циљ ове репрезентације - рекао је Богдановић новинарима у Рио де Жанеиру.

Богдановић каже да он лично мора да буде константнији и бољи.

- Нисам се баш показао колико сам желио, а имао сам превелику жељу. Мало смо сви изгорјели, у неким ситуацијама смо пожурили, а они то кажњавају у два минута. Ваљда ћемо имати још неку шансу против њих. Највише смо изгубили крајем прве и у другој четвртини када су отишли на 10 разлике. Нисмо успјели да погодимо пар отворених шутева, они су погађали, Кевин Дурент преко руке са 10 метара. То њима није ништа ново, тако играју, навикли су. Ово им је можда најбоља утакмица на турниру. Тешко је против њих, не смије много да се гријеши - рекао је Богдановић.

Он је постигао седам поена, али је промашио неколико шутева.

- Никад не размишљам да улазим у проблем. Двије, три лопте су изашле да не повјерујеш како. Дешавало ми се и раније да промашујем, а онда погодим три узастпно. Сада није било тако, нисмо ушли у бољи финиш. Помијешане су ми емоције, ја не волим да губим и не могу одмах да се радујем, али кад дођем у Београд биће времена за радовање. Аустралију смо у полуфиналу добили са 30 разлике, али био сам незадовољан што нисам могао више да допринесем. Толико дајем свега, од себе одвајам за то и било ми је мало криво. Вратиће се негдје ваљда... Медаљу посвећујем породици - рекао је Богдановић.

Капитен Србије Милош Теодосић рекао је да екипа није свјесна великог успјеха, али да игра и резултат у финалу није њена права слика.

- Треба да будемо задовољни и срећни и поносни једни на друге. Играли смо одлично на турниру. Из године у годину напредујемо као тим, све смо бољи. САД је јако добра и доминантна екипа, дјелује да су мало резервисано играли по групама, а вечерас су убацивали много. Ми нисмо имали рјешења у нападу, много је грешака, отварали смо им контре а то је њихово најјаче оружје. Одиграли су феноменално, а ми нисмо играли онако како смо играли на цијелом турниру - рекао је Теодосић.

Он је додао да људи у Србији треба да славе велики успјех српског тима у Рио де Жанеиру.

- Надам се да смо на двје недјеље успјели да их орасположимо, да имају паметнија посла од ријалитија - додао је он.

Теодосић је истакао да је селектор Александар Дјордјевић увијек вјеровао у успјех.

- Он је вјеровао да ћемо да направимо успјех, ушли смо у финале... Он је вјеровао у тим без обзира што је било проблема на самом почетку и неких повреда. Има нестварну енергију - рекао је он.

Никола Јокић је на првом такмичењу у репрезентацији освојио олимпијско сребро.

- Први пут у 'репки' и одмах медаља. Владимир Штимац је талија, кажу да је тако. И ја посвећујем медаљу Немањи Бјелици, видим да много значи осталим играчима. Финале као финале, изгубили смо, трудили смо се, медаља је ту, то је битно - рекао је Јокић.