latinica  ћирилица
22/08/2016 |  09:24 ⇒ 09:25 | Аутор: РТС

Венгер: Извините што Холдинг не кошта 55 милиона

Тренер фудбалера Арсенала Арсен Венгер иронично се извинио навијачима што Роб Холдинг није коштао 55 милиона фунти, и тако одговорио на критике да не троши довољно новца на појачања.
Арсен Венгер (Foto: Soccersouls) -
Арсен Венгер (Foto: Soccersouls)

Арсенал је у суботу одиграо 0:0 са Лестером у гостима, а екипа је терен напустила уз повике да се француски стручњак "отвори".

Арсен Венгер је рекао да не разумије такве позиве, зато што трошење много новца не гарантује да ће појачања бити добра.

- Не разумијем зашто говорите да невољно трошим новац. Ако купим некога за 45 милиона фунти, јел' то онда значи да добро радим? Ако вас будем слушао, онда би то значило да добро радим јер много трошим, али трошење није квалитет сам по себи. Нико не говори о игри Роба Холдинга. Требало би да се радујете због њега: Енглез је и има 20 година, али извините што није коштао 55 милиона фунти, тако да сигурно није добар - рекао је Венгер.

Он је рекао да клуб мора да послује одговорно и да ће радо потрошити новац на добре играче.

- Трошити паре на врхунске играче је нешто друго, и ми смо за то спремни. Потрошићу и 300 милиона ако нађем таквог играча, ако будем имао 300 милиона. У нашем клубу ради 600 људи, морамо пословати одговорно. Медији много утичу на навијаче, што је дио данашњег процеса - рекао је Венгер.

"Професор" је поновио своју филозофију да играчи треба да јачају тим.

- Цијели тим ради на јачању екипе. Нисам ту само ја. Ако нађемо играче који могу да ојачају екипу, онда ћемо их купити - рекао је Венгер.