latinica  ћирилица
22/08/2016 |  12:00 ⇒ 17:21 | Аутор: РТРС

Кузмић спријечио деложацију (ВИДЕО)

Запријетивиши паљењем плинске боце Радомир Кузмић из бањалучког насеља Чесма, спријечио је данас полицију и судске извршитеље да га деложирају из породичне куће.
Деложација - Фото: РТРС
ДеложацијаФото: РТРС

Кузмић је једна од многоборојних избјеглица из Хрватске који је мијењао своју имовину у Хрватској, а која је сада уништена и нема гдје да се врати.

Деложација је након праве драме која се одвијала испред породичне куће одгођена, али само привремено.

Радомир Кузмић, успио је да избјегне и другу деложацију, након што је први пут, констатовано да нема гдје да оде. Кузмић је овај пут, прибјегао екстремним мјерама.

Приликом покушаја деложације, Кузмић се затворио се на спрат куће, заједно са плинским боцама, бензином и упаљачем, те запријетио да ће да дигне у ваздух и себе и кућу. Полиција је након тога одустала од деложације.

Он је у рату мијењао кућу у Славонском Броду за кућу у Бањалуци, али су стари власници куће успјели да добију поништење уговора о замјени. Имање у Славонском Броду међутим, потпуно је уништено.

Четверочлана породица Кузмић за сада је остала у кући, али њихов проблем је далеко од ријешеног. Кузмић је 2009. године штрајковао и глађу испред Народне скупштине, али проблем стамбеног смјештаја није успио да ријеши.