latinica  ћирилица
22/08/2016 |  12:44 | Аутор: СРНА

Поповић: Ковач се заувијек уписао у историју бешчашћа

Изјавом да је обиљежавање 75 година од када су усташе отвориле концентрациони логор Јасеновац "наставак политике велике Србије из деведесетих година", шеф хрватске дипломатије Миро Ковач се заувијек уписао у историју бешчашћа, заједно са својим идеологом, Хитлеровим савезником Антом Павелићем, изјавио је предсједник Српске народне партије Ненад Поповић.
Ненад Поповић (фото: RAS Srbija) -
Ненад Поповић (фото: RAS Srbija)

Поповић је истакао да шеф дипломатије "такозване европске Хрватске", умјесто да се поклони невиним жртвама, Србима, Јеврејима и Ромима, које је готово истријебио усташко-нацистички режим Независне Државе Хрватске , вријеђа успомену на поклану дјецу, жене и мушкарце.

Поповић је указао да Ковач дијели лекције народу Србије, Републике Српске и њиховим руководствима, који су достојанствено и без трунке мржње обиљежили дан када је почело спровођење коначног плана уништења Срба.

"Званичници Хрватске својим усташким паролама, негирањем геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима у НДХ и вређањем жртава свесно изазивају нестабилност у региону, стварајући атмосферу хитлеровског зла из 1941. године, за коју смо веровали да се никада више неће поновити", саопштио је предсједник СНП-а.

Он је напоменуо да је тада српски народ био један од предводника антифашизма, заједно са руским и јеврејским народом, који су били симбол велике побједе, али и симбол незапамћеног страдања.

"Поручујемо да ће се Србија снажно залагати за смиривање страсти у региону, али то неће чинити по цену заборава на жртве и повлачења пред усташким званичницима који поново шире политику мржње и истребљења у срцу Европе", закључио је Поповић.