latinica  ћирилица
22/08/2016 |  12:51 ⇒ 14:07 | Аутор: РТС

Харт и даље голман Енглеске

Селектор фудбалске репрезентације Енглеске Сем Алардајс рекао је да ће голман Џо Харт бити у првом тиму у утакмици против Словачке на почетку квалификација за Свјетско првенство.
Џо Харт (фото: www.vidalatinasd.com) -
Џо Харт (фото: www.vidalatinasd.com)

Једна од главних тема у енглеским медијима посљедњих дана је будућност Харта. Голман Манчестер Ситија је на излазним вратима тог клуба (Клаудио Браво је на улазним вратима), а то је недавно потврдио и тренер Пеп Гвардиола који је рекао да репрезентативни голман Енглеске слободно може да мијења средину.

- Проблем за било ког играча ког желите да позовете у репрезентацију може да буде то што не игра у свом тиму. Биће играча који не играју редовно у својим тимовима, али ја ћу одабрати оне који су у најбољој форми и који играју утакмице. Када је ријеч о Харту, он ће сигурно бити у тиму - рекао је Алардајс за Скај спорт.

Нови селектор Енглеске имао је доста ријечи хвале на рачун играча Манчестер Јунајтеда Вејна Рунија, али питање је да ли ће он и даље са капитенском траком предводити Енглеску.

- Он је оборио сваки рекорд и у Премијер лиги, у Лиги шампиона, на репрезентативном нивоу. Он је врло добар капитен и знаћете да ли ће и даље бити капитен тек у недјељу када будем саопштио списак - рекао је Алардајс.