latinica  ћирилица
22/08/2016 |  13:28 | Аутор: СРНА

Ђурђевић: Одржавање референдума од изузетног значаја за српски народ

Српска радикална странка "Др Војислав Шешељ" даје пуну подршку одржавању референдума о Дану Републике Српске, јер је он од изузетног значаја за српски народ на овим просторима и у овом тренутку ниједан Србин не треба да буде против његовог спровођења, изјавио је предсједник ове странке Драган Ђурђевић.
Драган Ђурђевић - Фото: РТРС
Драган ЂурђевићФото: РТРС

"Сви Срби треба да прихвате излазак на референдум као своју обавезу, али и привилегију, јер ће својим учешћем у овом процесу допринијети јачању и учвршћивању Републике Српске", истиче Ђурђевић.

Предсједник СРС "Др Војислав Шешељ" сматра да је одлука Уставног суда БиХ, којом се проглашава неуставним члан 3б Закона о празницима Републике Српске, спорна са правног становишта, али и због страног утицаја и скривених намјера које стоје иза ове одлуке, саопштено је из ове странке.

"Желим да нагласим да референдум о Дану Републике није усмјерен против друга два народа у БиХ, нити било кога, него представља начин да српски народ сачува своја стечена права", истакао је Ђурђевић.

Ђурђевић је позвао грађане на заједништво у одбрани основних права српског народа у оквиру БиХ.

Он је рекао да ће ова странка инсистирати на институцији референдума и његовој што чешћој употреби.

"Референдум треба да се користи и у случају уласка Републике Српске, односно БиХ у НАТО, о уласку у Европску унију, као што је требало да буде искориштен и у случају укидања Војске Републике Српске", сматра Ђурђевић.