latinica  ћирилица
22/08/2016 |  16:14 | Аутор: БЕТА

"Душка Јовановића убили припадници италијанске мафије"

Посланик Демократског фронта Коча Павловић каже да су власника листа Дан Душка Јовановића убила три члана италијанске мафијашке организације Сакра корона унита.
Душко Јовановић (Фото: vijesti.me) -
Душко Јовановић (Фото: vijesti.me)

Павловић је то рекао на сједници скупштинског Одбора за праћење истрага напада на новинаре и навео да је црногорском Тужилаштву прије три мјесеца достављен налаз који показује да су Јовановића убили припадници италијанске мафије.

"У сазнању сам да поменути налаз јасно и поименично идентификује тројицу професионалних убица италијанске мафијашке организације 'Сакра корона унита' која је била партнер у том периоду Милу Ђукановићу у послу шверца цигарета према Италији", рекао је Павловић.

Он је рекао да је Јовановића убио Ђузепе Ђордано, који у затвору у Италији издржава казну за убиство једног од италијанских мафијашких вођа Санта Вантађата, 1998. године у Бару.

По ријечима Павловића, налаз независне истраге идентификује и наручиоце и финансијере убиства Јовановића.

Посланик ДФ-а је тражио хитно саслушање државног и специјалног тужиоца за оргнизовани криминал да би саопштили шта су урадили поводом налаза.

Јовановић је убијен 2004. године у Подгорици испред редакције свог листа и тај злочин није до краја расвијетљен. За саучесништво у убиству затвором је кажњен бивши карате шампион Дамир Мандић, али убица и мотив нису расвијетљени.