latinica  ћирилица
22/08/2016 |  22:16 ⇒ 22:16 | Аутор: Независне

Звезда у Бањалуци у октобру?

На њихов приједлог утакмица је помјерена са септембра за октобар, али потврду свега ћемо добити до краја недјеље, рекао је Дарко Милуновић, члан Управног одбора ФК Борац, везано за пријатељску утакмицу са Црвеном звездом.
Црвена Звезда (фото: MN Press) -
Црвена Звезда (фото: MN Press)

Актуелни првак Србија требало је у септембру да гостује у граду на Врбасу поводом обиљежавања 90 година клуба из Платонове улице, али чини се да ће до утакмице доћи тек у октобру.

Један од челника клуба из Бањалуке истакао је да помјерање термина одговара и једном и другом клубу.

"Реалније је да се утакмица одигра него да се не одигра, али све ћемо знати до краја седмице", био је кратак Милуновић. Он је казао да у Борцу чине све како би организовали овај меч и довели противника који ће бити велики мамац за публику која би требало да испуни Градски стадион као и 2014, када су Београђани посљедњи пут гостовали у Бањалуци.

"Начелно је било све договорено, али чини се да су овом одгађању кумовале одређе турбуленције у Звезди због резултата на међународној сцени", казао је Милуновић и наставио: "Уједно се појавила прича да Звезда долази у Бањалуку због избора, што је више него смијешно. Овај меч желимо да организујемо како бисмо прославили вриједан јубилеј, а уједно имамо прилику и да финансијски добро прођемо и можда чак и зарадимо како бисмо без проблема покрили расходе за један мјесец."

Млади функционер казао је да клубу на мјесечном нивоу за плате играча, радне заједнице, трошкове и репрограм струје... треба око 70.000 КМ.

"У овом тренутку нико у клубу нема плату већу од 1.500 КМ, што је први пут у историји клуба. Због растрошности у прошлости клуб је и дошао у овако велике дугове", више него јасан је члан Управног одбора клуба који се ове сезоне такмичи у Првој лиги РС.

Док се чека епилог у вези с пријатељским мечом, Бањалучани покушавају да изборе експресан повратак у БХТ Премијер лигу БиХ.

У 3. колу Прве лиге РС доживјели су и први пораз и то на гостовању код Слободе у Мркоњић Граду - 0:1. Овај неуспјех донекле је разочарао челнике клуба, али и даље чврсто вјерују да могу да остваре зацртане спортске циљеве.

"Нисмо задовољни како смо отворили сезону. Није проблем у поразу, али морамо много више да се залажемо на терену. Без обзира на све, играчи и стручни штаб и даље имају пуну подршку челника и не би било озбиљно већ након три кола правити неке промјене", казао је Дарко Милуновић