latinica  ћирилица
23/08/2016 |  13:39 ⇒ 17:40 | Аутор: РТРС

Ђурђевић: Мићић блокира рад Скупштине (ВИДЕО)

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић покушава мимо закона да стави ван закона акта које је донијела Скупштина града. Он и његови сарадници настављају да блокирају рад локалног парламента изјавио је на данас одржаној прес конференцији предсједник Скупштине Драган Ђурђевић.
Драган Ђурђевић, Бијељина - Фото: РТРС
Драган Ђурђевић, БијељинаФото: РТРС

Данас су се огласили и новоименовани начелници, упозоравајући да градоначелник Мићић на све начине опструише њихов рад.

Градоначелник Мићић ни једним актом није обавијестио градску скупштину да је обуставио њена рјешења о именовању начелника. На тај начин злоупотребљава своју функцију и наставља да крши закон рекао је Ђурђевић.

Начелник Одјељења за финансије града Бијељина Васо Арсеновић којег је именовала нова скупштинска већина истакао је да је овакво Мићићево понашање атак на извршну, судску законодавну власт Републике Српске.

Дефицит у буџету града Бијељина близу је шест милиона КМ. Дугови се измирују селективно, каже и Слободан Марковић, новоименовани начелник Одјељења за друштвене дјелатности.

Предсједник Скупштине и новименовани начелници подсјетили су чекају рјешење управног инспектора који је прошле седмице изузео одређена акта као и мишљење ресорног министасртва за локалну управу и самоуправу. Упутили су и пријаве Центру јавне безбејдности којим траже да истражи рад неколико јавних предузећа и установа чији је оснивач локална управа.