latinica  ћирилица
23/08/2016 |  14:52 | Аутор: СРНА

Оптужница против Ристе Милошевића због кријумчарења лијекова

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Ристе Милошевића /47/ из Зворника, кога терети за кријумчарење велике количине лијекова.
Суд БиХ (архива) -
Суд БиХ (архива)

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да је Милошевић оптужен да је, у договору са њему познатим лицима, ради кријумчарења велике количине лијекова и медикамената, као и текстилне гардеробе, трактором са приколицом на обали ријеке Дрине, у близини мјеста Козлук, преузео товар који је прокријумчарен преко ријеке са подручја Србије.

Преузету робу чинило је 20 картонских кутија са великом количином лијекова и медикамената разних произвођача, као и више од 40 врећа текстилне гардеробе, тржишне вриједности од више десетина хиљада КМ.

Лијекови и медикаменти прокријумчарени су без пропратне документације и потребних дозвола и одобрења Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ, чиме су представљали опасност за здравље грађана БиХ, наводи се у саопштењу и додаје да су у извршењу кривичног дјела оптуженог открили припадници Граничне полиције БиХ.

Милошевића Тужилаштво терети да је преко царинске линије, избјегавајући мјере царинске контроле, пренио робу за чији је увоз потребна дозвола надлежног органа и другу врсту робе веће вриједности, чиме је починио кривично дјело кријумчарења.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.