latinica  ћирилица
24/08/2016 |  10:33 ⇒ 10:41 | Аутор: Вечерње новости

Стефан Марковић се повукао из репрезентације

Плејмејкер Србије Стефан Марковић повукао се из националног тима у 28. години.
Стефан Марковић (Фото:Arhiva VN) -
Стефан Марковић (Фото:Arhiva VN)

Уз Милоша Теодосића и Мирослава Радуљицу, Марковић је трећи члан који је освојио све три велике кошаркашке медаље, три сребра – европско, свјетско и сада олимпијско.

- До прије неки дан недостајало ми је олимпијско одличје, а ево сада је и оно ту. Заокружио сам у репрезенетацији све што сам могао. Одиграо сам три велика финала. Почаствован сам и привилегован што сам био дио свега овога - рекао је Марковић, којем је финални меч у Рију био и посљедња наступ у дресу Србије.

- Без обзира на то што смо изгубили финале, сребро је огроман успјех, гледајући пут који смо прешли. Не знам да ли је неко прије нас, из финала дошао до посљедњег меча на олимпијском турниру. Направили прави посао, али нисмо имали снаге у финалу. Можемо на српски менталитет да дођемо близу, али САД има 12 супрестарова, спремних да играју 40 минута на високом нивоу, уз то нису имали много посла до тада, за разлику од нас који смо се истрошили - додао је популарни Пефи.

Капитен "Орлова" Милош Теодосић каже да је Стефан "душа тима и да се нада да ће се предомислити", као и да ће он сигурно бити ту сљедеће године.

- Сигурно ћу бити ту сљедеће године. Жао ми је што Стефан Марковић више неће играти, јер је један од кључних играча. Ова екипа ће много изгубити његовим одласком, много ми је жао због те одлуке. Био је душа тима. Надам се да постоје шансе да се предомисли - рекао је Теодосић.