latinica  ћирилица
26/08/2016 |  18:00 | Аутор: sputniknews.com

Путин смијенио осам руских генерала

Предсједник Русије Владимир Путин издао је указ о смјењивању низа службеника у безбједносним структурама земље. Смијењено је осам генерала у Министарству унутрашњих послова, Министарству за ванредне ситуације и Истражном комитету Русије, саопштено је на званичном сајту Правне службе за информисање Русије.
Владимир Путин (фото: © Sputnik/ Алексей Дружинин) -
Владимир Путин (фото: © Sputnik/ Алексей Дружинин)

Са функције је, на основу указа, смијењен замјеник шефа Главне управе за безбједност генерал-мајор Виталиј Фролов. У истом ресору дужности је ослобођен генерал-мајор Дмитриј Шершаков, а смијењен је и руководилац Истражног комитета Русије за Тамбовску област генерал-мајор Александар Тисковски.

Академија за управљање Министарства унутрашњих послова остала је без замјеника начелника генерал-потпоручника Василија Бикадорова. У том министарству смијењени су и генерал-мајор Алексеј Лаушкин и пуковник Олег Правосуд, који је био начелник Одјељења за материјално-техничку и медицинску заштиту Министарства унутрашњих послова.

Међу службеницима у Министарству унутрашњих послова смијењени су и замјеник министра унутрашњих послова за Башкортостан Вјачеслав Андрејев и начелник Главне управе за Краснојарски крај Вадим Антонов.

Смењени су и главни тужиоци Самарске области и Ставропољског краја Мурат Кабалојев и Јуриј Туригин.

Руслан Медведев именован је за главног тужиоца у Амурској области.

Указ садржи још информација о низу отпуштања и именовања на дужности.