latinica  ћирилица
27/08/2016 |  11:29 ⇒ 11:44 | Аутор: СРНА

СНСД: Наставити улагања у спорт

Савез независних социјалдемократа жели да Бањалука остане град спорта, те сматра да у будућности треба наставити јачати ову област, поручили су данас кандидати ове странке за одборнике у Скупштини града.
Кандидати СНСД-а за одборнике у Скупштини града Бањалука - Фото: СРНА
Кандидати СНСД-а за одборнике у Скупштини града БањалукаФото: СРНА

Кандидат СНСД-а за одборника у Скупштини града Бањалука Манојла Зрнић рекао је да је жеља СНСД-а да у наредном периоду обезбиједи инфраструктуру за даљи развој спорта у граду на Врбасу, ријеши питање приоритетног финансирања у спорту, те стимулише омладински спорт у цјелини.

"Знамо да имамо олимпијце и олимпијске побједнике, тенденција је само одредити политике и процедуре даљег развоја спорта, а СНСД има програм који нуди тако нешто", рекао је Зрнић на конференцији за новинаре.

Он је додао да ће се лично залагати да Бањалука добије још једну спортску дворану са најмање седам хиљада мјеста и организацију великих спортских такмичења.

Кандидат СНСД-а за одборника у Скупштини града Бањалука Катарина Јовановић истакла је да је СНСД у свом програму, а на основу потреба анкетираних грађана, уврстио и рекреацију, имајући у виду њен значај за здравље сваког појединца.

"Бањалука има срећу да је на географски лијепом положају, те да има прелијепе ријеке. С циљем што ефикасније искориштености тих потенцијала биће урађен пројекат `Бањалука на обалама Врбаса` у оквиру којег ће се изградити спортска инфраструктура праћена другим садржајима који ће грађанима Бањалуке омогућити активније бављење и рекреацијом и спортом", рекла је Јовановићева.

Кандидат СНСД-а за одборника у Скупштини града Бањалука Синиша Бабић истакао је да ће се у наредном периоду СНСД залагати да се у бањалучком насељу Лауш изгради спортско-рекреативни центар који би имао и дио културних садржаја.

Према његовим ријечима, једна од идеја јесте да се организују бесплатне школе спорта и тренинзи за младе, чиме би се обезбиједио и посао за младе спортске раднике, а најмлађи стимулисали на бављење спортом.