latinica  ћирилица
28/08/2016 |  21:32 | Аутор: СРНА

Љубичић: Несхватљиве критике напора у борби против тероризма

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Србије Јана Љубичић рекла је данас да су несхватљиве изјаве оних који критикују напоре које Србија и Република Српска улажу у борбу против тероризма.
Здружена антитерористичка вјежба полиција РС и Србије - Фото: РТРС
Здружена антитерористичка вјежба полиција РС и СрбијеФото: РТРС

Љубичићева сматра да су, у времену када се цијели свијет бори против те пошасти која је глобална пријетња, такве оптужбе у најмању руке неозбиљне и непримјерене, а прије свега неосноване.

- Није јасно како јачање капацитета у борби против тероризма може довести до кризе у добросусједским односима - изјавила је Љубичићева, а саопштило Министарство унутрашњих послова.

Она је додала да је антитерористичка вјежба "Дрина 2016" изведена на територији Србије и да јој је циљ био јачање и сарадња у борби против тероризма и свих безбједносних изазова.

- Србија је суверена држава и неће допустити да јој било ко са стране одређује шта ће радити на својој територији - закључила је Љубичићева.

Потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић назвао је данашњу вјежбу "забрињавајућим звецкањем наоружањем на Дрини", оцјењујући да се тиме могу довести у кризу добросусједски односи БиХ и Србије.