latinica  ћирилица
24/09/2016 |  13:49 ⇒ 13:53 | Аутор: РТС

Никола Пековић пропушта цијелу сезону

Кошаркаш Минесоте Никола Пековић због хроничне повреде зглоба и Ахилове тетиве пропустиће цијелу сезону у НБА лиги, најавио је власник "вукова" Глен Тејлор. Популарни "Пекмен" је због повреда већ пропустио припреме тима на тренинг кампу и постојала је нада да ће се вратити на терен, али су љекари и тренери донијели другачију одлуку.
Никола Пековић  (Фото: gazettenet.com) -
Никола Пековић (Фото: gazettenet.com)

"Доктори и тренери су се договорили, Пековић неће играти ове сезоне", рекао је Тејлор.

"Надали смо се да ће добро одреаговати. Било је добрих дана, али и доста оних у којима ствари нису ишле како смо планирали", рекао је тренер Минесоте Том Тибодо.

Због хроничне повреде зглоба и Ахилове тетиве Никола Пековић је прошле сезоне одиграо само 12 утакмица, а поједини амерички медији су најавили да ће можда и завршити каријеру, иако му уговор са Минесотом истиће тек за двије године.

Никола Пековић је један од најплаћенијих играча овог тима, а ако дође до прекида уговора, већину новца из уговора исплатиће му осигурање.

Изостанком Пековића са списка сталних играча тим Минесоте је већ остао без другог важног играча, јер је и легендарни Кевин Гарнет прије истека уговора завршио сјајну каријеру.