latinica  ћирилица
24/09/2016 |  14:43 | Аутор: СРНА

Москва: Погинули радници на градилишту нису држављани Србије

Пет радника погинуло је у Москви на градилишту на којем је један од извођача српска грађевинска компанија "Путеви Ужице", али међу погинулима нема држављана Србије.
Москва: Погинуло пет грађевинаца (фото:screenshot) -
Москва: Погинуло пет грађевинаца (фото:screenshot)

Конзул Србије у Русији Милан Живковић потврдио је за Радио-телевизију Србије да то нису држављани Србије, како су то првобитно јавили неки руски медији, већ да је, према незваничним информацијама, ријеч о држављанима Русије, Бјелорусије и Молдавије.

Несрећа се догодила јуче, а руска ТВ станица РЕН јавила је да је погинуло петоро држављана Србије када се откачио лифт у згради у којој су радили на 19. спрату.

"Вечерње новости" синоћ су у онлајн издању објавиле вијест о погибији грађевинара, као и да истражни органи утврђују разлоге погибије, а да је против компаније подигнут кривични поступак за "кршење правила безбједности на градилиштима".

Лист наводи да је организација "Мосгорстројнадзор", која се бави контролом рада на градилиштима, саопштила да је главни извођач градње објекта компанија "Дон-Строј-Инвест", а генерални извођач српска компанија "Путеви" из Ужица и наредних дана ће се утврдити ко је кривац за то што се лифт стровалио са велике висине