latinica  ћирилица
26/09/2016 |  11:30 | Аутор: СРНА

СНП: Сачувани суверенитет и национално јединство Српске

Предсједник Српске народне партије /СНП/ Ненад Поповић честитао је српском народу са обје стране ријеке Дрине величанствени успјех на референдуму, јер су једногласном вољом народа сачувани суверенитет, достојанство и национално јединство Републике Српске.
Ненад Поповић (фото: RAS Srbija) -
Ненад Поповић (фото: RAS Srbija)

"То је истовремено велика побједа српског народа и моћне Русије, која је, подржавши референдум, и овај пут показала да је највећи пријатељ и савезник нашег народа", саопштено је из СНП-а, која је чланица владајуће коалиције у Србији.

Поповић је истакао да руски предсједник Владимир Путин и Русија никада неће окренути леђа братском српском народу, већ ће снажно подржавати његову борбу за слободу.

Он је додао да су то још једном потврдили, подржавајући Српску у одбрани њене самосталности и права која су загарантована Дејтонским споразумом.

"Српски народ је још једном потврдио да је јединствен кад год је тешко и када му прете споља, и зато су референдум подржали и власт и опозиција у Републици Српској, не дозволивши да политичке разлике угрозе национално јединство и живот у миру и слободи", оцијенио је Поповић.

Он сматра да сваки Србин треба да буде поносан што током референдума није забиљежен ни најмањи инцидент, чиме је испољена зрелост већинског српског народа и наглашена његова жеља да у слози и заједништву живи са припадницима осталих националности у Републици Српској.

"Истрајавши у намјери да одбрани националне и државне интересе Српске и српског народа у цјелини, уз огромне притиске дијела међународне заједнице, предсједник Српске Милорад Додик је показао да је гарант стабилности и самосталности Републике Српске, као и симбол српског отпора према онима који желе да укину Српску и утопе је у унитарну, исламистичку БиХ", наводи се у саопштењу.