latinica  ћирилица
26/09/2016 |  11:38 | Аутор: СРНА

Самарџић: Референдумска побједа у Српској је свјетло и за Србију

Државотворни покрет Србије саопштио је да референдумска побједа српског народа у Републици Српској "даје свјетло" и Србији.
Референдум - Фото: Screenshot
РеферендумФото: Screenshot

"Показало се да национални интерес и одговорност власти и опозиције могу и морају да буду виши од личних калкулација и болесних амбиција политичара", наводи се у саопштењу овог покрета, чији је предсједник Слободан Самарџић.

Подсјећа се да је у Српској одржан референдум упркос отвореним пријетњама западних моћника и њихових домаћих вазала у БиХ, а да у Србији власт "није стисла петљу ни да честита на великој побједи и храбрости народа".

"У одбрани Републике Српске одбрана дана њеног роћења није безначајна ствар, а по одзиву и по резултату референдума види се да народ у Српској то добро разумије", истиче Државотворни покрет.

Ова странка наводи да је "овај свијетли пример једног дијела српског народа као морални путоказ за Србију успавану надрилегендама о такозваној европској будућности".

"Колико год да су учинили за себе и своју Српску, учинили су и за читав српски народ и посебно за Србију. Показали су да дух отпора тиранији живи у Републици Српској и онда када изостане подршка Србије", истиче се у саопштењу.

Државотворни покрет наводи да је још једном доказано да је слобода народа најпреча за његов живот, опстанак и развој и да слободу себи може донијети само народ у правој сагласности са својим политичким представницима.