latinica  ћирилица
26/09/2016 |  11:53 ⇒ 11:53 | Аутор: СРНА

Поповић: Показан пуни демократски капацитет

Политички аналитичар Гостимир Поповић оцијенио је данас да је Република Српска спровођењем референдума о Дану Републике показала пуни демократски капацитет и да самостално може организовати најзахтјевније послове.
Гостимир Поповић (фото: facebook.com) -
Гостимир Поповић (фото: facebook.com)

"Потребно је поштивати вољу грађана Републике Српске. Након референдумских резултата, Народна скупштина Српске требало би да усвоји квалитетно законско рјешење о обиљежавању празника, које ће бити у складу са мишљењем грађана", рекао је Поповић Срни.

Он сматра да је Комисија за спровођење референдума у Републици Српској професионално урадила посао и показала како би требало да ради нека од републичких институција.

"Република Српска би у иностранству, посредством представништава, требало да промовише резултате референдума и исказани демократски капацитет. Ту, прије свега, мислим на представништва у Вашингтону, Бриселу, Бечу и Солуну", рекао је Поповић.

У Републици Српској јуче је одржан референдум на којем је 1.219.399 грађана Српске са правом гласа имало прилику да одговори на питање "Да ли подржавате да се 9. јануар обиљежава и слави као Дан Републике Српске?".