latinica  ћирилица
26/09/2016 |  13:02 ⇒ 13:02 | Аутор: СРНА

Анђеловић: Због шамара који им је задао референдум Бошњаци провоцирају

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић изјавио је да је успјешан референдум о Дану Републике Српске за бошњачке политичаре очито озбиљан шамар, јер су исти дан пласирали причу о укидању ознака Републике Српске на улазима у Српску што је озбиљна провокација, која тражи реакцију.
Драгомир Анђелковић - Фото: Novosti.rs
Драгомир АнђелковићФото: Novosti.rs

Анђелковић је изјавио Срни да Срби на овакве ствари увијек морају да рагују на рационалан начин, посебно Срби из Република Српске који сједе у заједничким институцијама БиХ.

"Они су ти који треба да бране српске националне интересе, а када неко покушава да елиминише натписе који указују на Републику Српску и инсистира на нечем што има унитаристички призвук, онда би Срби у оквиру државне заједнице морали да реагују и да се успроставе томе, или да пак напусте те органе ако они више не раде у интересу оба ентитета", рекао је Анђелковић.

Према његовим ријечима, апсолутни циљ ове најновије провокације из Сарајева је долијевање уља на ватру у предизборне сврхе разних муслиманских фактора за које је референдум о Дану Републике Српске био велики шамар.

Коментаришући атмосферу у којој је одржан референдум о Дану Републике, Анђелковић је рекао да су грађани Републике Српске и поред бројних покушаја стварања тензија и притисака успјели да се супроставе и покажу свима да "Запад и међународна заједница у Српској имају проблем са грађанима, који никоме не дају свој ентитет, ни своју државност, а не са појединим политичарима".

"Овим је послана порука да се Србима једноставно ништа не може, јер је са друге стране цели народ, а не било који појединац", истакао је Анђелковић.

Он је нагласио да је референдум "једна велика побједа за будућност јер је простор за једнострано наметање рјешења Српској много сужен".

"Запад зна да то нису 90-те, када се може један народ бомбардовати, а са друге стране свјестан је да након овог референдума не може никаквим персоналним мјерама да наметне своје. Ово је једна велика победа за Републику Српску и стварање једног одбрамбеног бедема за будућност", поручио је Анђелковић.