latinica  ћирилица
26/09/2016 |  13:47 ⇒ 13:47 | Аутор: СРНА

Марковић: Позив на санкције - прича која "не пије воде"

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милица Марковић изјавила је Срни да је позив представника СДА у парламенту да се санкционишу одговорни за спровођење референдума прича која "не пије воде", јер је народ своје рекао.
Милица Марковић - Фото: архив
Милица МарковићФото: архив

Реагујући на данашње изјаве замјеника предсједавајућег Представничког дома Шефика Џаферовића и предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Сафета Софтића да домаће институције, у првом реду Тужилаштво БиХ, и међународна заједница треба да санкционишу одговорне за референдум о Дану Републике Српске, Марковићева је истакла да је народ своје рекао и да они не могу похапсити скоро 700.000 Срба који су гласали на референдуму.

Марковићева је рекла да Џаферовић никада не би ни био предсједавајући дома да има правде и закона у овој земљи, те да је апсурдно коментарисати изјаве човјека који има озбиљан кривични терет ратног злочина на својим леђима.

Према њеним ријечима, Џаферовић и Софтић би, да се питају, вољели да виде леђа свим Србима у БиХ. "Али, на њихову жалост, то се никада неће десити, а народ је јуче рекао шта мисли о томе и положио је испит", истакла је она.

Коментаришући изјаву Џаферовића да се нада да ће до краја овог мандата на нивоу БиХ бити очувана коалиција са Савезом за промјене, иако су странке из овог савеза подржале одржавање референдума у Српској, Марковићева каже да је та коалиција "попуцала по свим шавовима" и прије референдума, али да о томе они неће да причају.