latinica  ћирилица
26/09/2016 |  18:05 ⇒ 27/09/2016 | 07:53 | Аутор: РТРС

Још један скандалозан интервју Здравка Крсмановића за федералне медије (ВИДЕО)

Здравко Крсмановић, народни посланик и потпредсједник НДП-а, у медијима у Федерацији БиХ већ проглашава побједу у појединим општинама и градовима на предстојећим локланим изборима, али и тврди да тзв. Савез за промјене не би гласао за референдум о отцјепљењу Репбулике Српске од БиХ.
Здравко Крсмановић - Фото: РТРС
Здравко КрсмановићФото: РТРС

Подјсећа да у Скупштини нису подржали ни изјашњавање грађана о Суду и Тужилаштву БиХ. Референдум о Дану Републике, каже био је непотребан, али су га подржали, јер су како каже, оцијенили да је Милорад Додик на основу њега хтио да оствари националистичку причу и на превару добије локалне изборе. 

Још један интервју Здравка Крсмановића за федералне медије и питање да ли је јавност у Републици Српској изненадио појединим изјавама или се то од њега и очекивало?

На питање да ли би опозиција у Народној скупштини дала подршку референдуму о отцјепљењу Републике Српске од БиХ, Крсмановић одговара: "Никада. Ми нисмо подржали чак ни референдум о Суду и Тужилаштву БиХ нити ћемо подржати икада такав о отцјепљењу. Ово што смо подржали референдум о Дану РС, иако смо сматрали да је непотребан, само зато што је на бази њега Милорад Додик хтио да оствари националистичку причу и на превару добије локалне изборе."

То, чини се и не чуди, ако је из Скупштине потврдђено да Крсмановић није ни био на засједању када се гласало о референдуму о Дану Републике.

Звали смо Крсмановића да нам потврди и објасни ставове које је изнио за поједине медије у Федерацији, али је љубазно рекао да за РТРС до избора нема времена.

Хтјели смо да нам потврди или демантује неке своје раније изјаве на које је подсјетио предсједник Републике Српске: "Крсмановић је заговарао БиХ без ентитета. Ми чувамо у кабинету тај његов чланак."

Остали смо ускраћени и за објашњење од кога планира да ослобађа Радио-телевизију Републике Српске и на који начин планира, како је навео, да казни новинара наше медијске куће, ако дође на власт: "Ви сте један обичан човјек, један пропагандиста који покушава оно што је некад Гебелс радио, у овом моменту за своју фабрику лажи, заједно са Додиком и тајкунима....Позваћу све грађане РС да ослободимо РТРС јер је то наш јавни сервис, а вас ћу казнити."

Крсмановићу је засметало то што је Телевизија Републике Српске пустила његове изјаве из емисије у Федерацији БиХ, тврдећи да су извучене из контекста. То је тврдио и његов предсједник странке Драган Чавић.

Чавић и Крсмановић поднијели су РАК-у и ЦИК-у пријаву против РТРС, одговорних уредника и новинара због, како су навели, медијских манипулација у извјештавању.

Ко је манипулисао - процијените сами.