latinica  ћирилица
28/09/2016 |  09:02 ⇒ 09:02 | Аутор: РТРС

Савјет министара о прекограничној сарадњи са Србијом

Савјет министара БиХ разматраће данас Нацрт одлуке о ратификацији Споразума о финансирању програма активности прекограничне сарадње БиХ и Србије за 2015. годину између БиХ, Европске комисије и Владе Србије.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Из Савјета министара БиХ саопштено је да је на дневном реду сједнице и Нацрт одлуке о ратификацији Споразума између Србије и БиХ за ИПА два програм прекограничне сарадње Србије и БиХ од 2014. до 2020. године.

Пред министрима ће се наћи и Нацрт одлуке о ратификацији Споразума о финансирању програма активности за БиХ за 2015. годину између ЕУ, коју представља Европска комисија, и БиХ, коју представља Дирекција за европске интеграције Савјета министара БиХ.

Биће ријечи и о Приједлогу одлуке о успостављању Комисије за европске интеграције БиХ.

На дневном реду сједнице је и Извјештај о развоју БиХ за 2015. годину.

Пред министрима ће се наћи и Приједлог одлуке о спровођењу Резолуције 1373 Савјета безбједности УН која се односи на забрану и превенцију финансирања терористичких аката и замрзавање финансијских средстава терориста и њихових присталица.

Резолуција је усвојена у септембру 2001. године и односи се на све земље.

Савјет министара БиХ размотриће нови текст Информације о процјенама и могућностима БиХ о питању избјегличке кризе у региону и ЕУ - извори и начин финансирања здравствене заштите избјеглица.

На дневном реду су Приједлог одлуке о прихватању организације и извођења НАТО ЕАДРЧ вјежбе отклањања посљедица катастрофе "БиХ 2017" у ЕАПЦ формату и Информација о Годишњем плану обуке и вјежби припадника и једница Оружаних снага БиХ у иностранству за 2017. годину.

Извор: Срна