latinica  ћирилица
15/10/2016 |  09:22 ⇒ 11:58 | Аутор: РТРС

Функционер МУП-а Србије шпијунирао за ЦИА

Припадници тајне службе БИА привели су високог функционера МУП Србије, који је осумњичен за одавање повјерљивих информација службеницима ЦИА који су на служби у Амбасади САД у Београду, пишу Вечерње новости.
 - Фото: РТС
Фото: РТС

Позивајући се на незваничне информације и добро обавијештене изворе, овај лист наводи да је ухапшен високи функционер Управе криминалистичке полиције прије неколико дана, који је одавао информације из МУП-а Србије.

Према истом извору, овај српски полицијски функционер је осумњичен да је Американце редовно извјештавао о активностима у кабинету министра полиције Србије Небојше Стефановића, кадровским промјенама, стању у служби, као и полицијским акцијама на терену.

Прикупљене информације, како се наводи, директно је предавао оперативцима ЦИА, а већ дуже вријеме био је под присмотром.

Извор листа наводи да су још неки држављани Србије уплетени у овај "агентурни ланац" и да се контраобавјештајне активности неће завршити на овом случају, као и да се провјеравају контакти и са другим страним обавјештајним службама.

Извор: СРНА