latinica  ћирилица
15/10/2016 |  12:05 ⇒ 12:11 | Аутор: РТРС

Хор Viva Vox у полуфиналу талент шоу програма у Аустрији

Хор Viva Vox пласирао се у полуфинале најгледанијег ТВ програма у Аустрији за хорове и пјевачке саставе као једини учесници ван немачког говорног подручја.
Хор Вива Вокс - Фото: СРНА
Хор Вива ВоксФото: СРНА

Популарни хор из Србије пласирао се у полуфинале најгледанијег ТВ програма у Аустрији за хорове и пјевачке саставе "Die große Chancen der Chor" као једини учесници ван њемачког говорног подручја.

Емисија је пројекат Јавног сервиса Аустрије - ОРФ, а жири чине звијезда из Њемачке и Аустрије: пјевач и кореограф Рамеш Наир, глумац Оливер Похер, соул-пјевачица Дорета Картел и глумица Миси Меј.

Они су први пут имали прилике да чују најпопуларнији хор из Србије, који их је оставио без даха.

Viva Vox је извео сада већ чувену обраду "Du hast" њемачког метал бенда Рамштајн, што је осим жирија, одушевило и многоброју публику у студију.

Уз коментаре жирија да никада нису чули обраду сличну њиховој, уз похвале за уиграност, кореографију, костиме и енергију која је јединствена, хор из Србије је напустио сцену са сва четири гласа "за" и директно се пласирао у полуфинале такмичења.

- Одушевљени смо реакцијом аустријског жирија и публике. Прије неколико мјесеци добили смо позив од организатора са ОРФ-а и идеја нам се свидјела. Ово је била сјајна прилика да се, након концерта 2012. у Бечу, још једном појавимо пред аустријском публиком - изјавили су чланови хора.

Од полуфиналних емисија, осим жирија, и публика ће моћи да гласа за свог фаворита у борби за финале.

Велика дијаспора из Србије, која живи у Аустрији, први пут у овом шоу програму ће имати и свог представника за којег може да навија.

Прво полуфинале, у којем наступа Viva Vоx, на програму је 11. новембра, саопштио је хор.

Извор: Танјуг