latinica  ћирилица
15/10/2016 |  14:20 ⇒ 20:50 | Аутор: РТРС

Ђоковић: И ово је добро искуство (ВИДЕО)

Новак Ђоковић истакао је да мора да ради на менталном и емотивном плану како би се вратио у врхунску форму.
Новак Ђоковић - Фото: РТРС
Новак ЂоковићФото: РТРС

Најбољи тенисер свијета већ неколико мјесеци није у врхунској норми, а данас је поражен од Роберта Баутисте Агута у полуфиналу Мастерса у Шангају.

- Морам више да се концентришем на менталну, емотивну страну проблема. Можда сам и исцрпњен због великог броја мечева у послљдњих 15-20 мјесеци. Ово је морало да се догоди прије или касније. Никад нисам ни очекивао да ћу годинама играти искључиво на највишем нивоу. И ово је добро искуство, како бих се вратио бољи - рекао је Ђоковић.

Ђоковић је освојио седам титула у 2016, посљедњу на Мастерсу у Канади крајем јула, а у међувремену је наступао само на Олимпијским играма, УС Опену и сада у Шангају.

- Посљедњих неколико година увијек сам играо добро овдје. Трудићу се да тако буде и сљедећих. Нисам се осјећао добро психолошки. Али морам да честитам Роберту, био је бољи играч, нема сумње у то. У важним тренуцима имао сам своје шансе, много шанси, али сам губио сервис. Он је у таквим моментима био конзистентнији, стабилинији. Ја сам направио превише неизнуђених грешака - истакао је први рекет свијета.

Србин је током меча често улазио у расправу са главним судијом Карлосом Бернардесом.

- Нисам разумио неке одлуке које је донио. Ишао сам да промијеним свој рекет, промијенио сам и мајицу, а он ми је дао упозорење. Он је био звијезда меча. То је желио да буде данас - рекао је Ђоковић.

Упркос исцрпљености, Ђоковић каже да сезона за њега није готова, чекају га Мастерс у Паризу и завршни турнир сезоне у Лондону у новембру.

- Покушаћу да се спремим за те турнире у затвореном као и увијек. Посљедњих година сам био прилично добар. Покушаћу да будем опет - закључио је Новак Ђоковић.

Извор: Б92