latinica  ћирилица
15/10/2016 |  16:27 ⇒ 16:32 | Аутор: РТРС

Микец нови европски рекордер у стрељаштву

Репрезентативац Србије у стрељаштву Дамир Микец нови је европски рекордер финала у гађању ваздушним пиштољем, саопштио је Стрељачки савез Србије.
Дамир Микец - Фото: Getty Images
Дамир МикецФото: Getty Images

Како се наводи, Европска стрељачка конфедерација верификовала је резултате остварене у првој половини октобра.

Као нови европски рекорд финала признат је резултат 202,9 кругова који је Микец постигао освајајући златну медаљу на завршном турниру Свјетског купа у Болоњи.

Досадашњи рекордер био је Рус Сергеј Червјаковски са 202,3 круга, са Свјетског купа у Форт Бенингу 2014. године.

"Обрадовало ме је кад су ме из Европске стрељачке конфедереације обавијестили да је мој резултат из Болоње уписан у листу рекорда. Кристални глобус у Болоњи, допуњен континенталним рекордом, разлози су да будем врло задовољан завршницом тешке међународне сезоне. У Болоњи сам имао много мотива да дођем до медаље, јер сам шести пут учествовао на финалном турниру Свјетског купа, а до прије недјељу дана нисам успио да освојим одличје", рекао је Микец.

Осим Микеца, још двојица српских стрелаца су актуелни европски рекордери: Андрија Златић (малокалибарски пиштољ, европски рекорд финала 196,7 са Свјетског купа у Минхену 2013. године) и Милутин Стефановић (ваздушна пушка, европски рекорд финала 209,7 са Свјетског купа у Форт Бенингу 2015. године).

Извор: Б92