latinica  ћирилица
18/10/2016 |  10:41 | Аутор: РТРС

"Шкаљарци" наручили ликвидацију вође навијача?

Убиство вође навијача Александра Станковића организовали су, како сумњају истражни органи, припадници "шкаљарског клана" из Котора, сазнају "Вечерње новости"
Реконструкција напада на Александра Станковића - Фото: илустрација
Реконструкција напада на Александра СтанковићаФото: илустрација

Приведено је неколико њихових сарадника, који су после испитивања пуштени. Под присмотром је и мјесто њиховог окупљања на Новом Београду, додаје београдски лист.

Без обзира на то што је пуштен без кривичне пријаве, под полицијском присмотром је и даље Б. В., припадник групе пљачкаша, бивших "пинк пантера". Он је недавно изашао из затвора, гдје је "лежао" због недозвољеног држања оружја.

Он је сувласник спортског клуба, који је у непосредној близини мјеста злочина. Оперативни подаци казују да је био недалеко од угла Бачванске и Улице господара Вучића у моменту када је дошло до оружаног напада на Станковића. Неки од свједока су испричали да су се непосредно прије рафала чули звиждуци пиштаљке, као да је неко дао знак за отварање паљбе, наводи лист.

"Б. В., међутим, тврди да је био у својој кући у вријеме Станковићеве ликвидације . То потврђују и листинзи његових мобилних телефона, односно мобилни апарати који су лоцирани на адреси на којој станује. Али, то не мора ништа да значи. Могао је телефоне да остави код куће, а он да изађе. И даље је под обрадом. Сумњамо да је повезан са црногорским крупним криминалцима, који из Београда воде своје послове. Све то сада провјеравамо", наводи извор "Новости".

Најновија сазнања говоре да су на Станковића пуцала двојица нападача из "калашњикова". Готово сви меци су концентрисани у главу, врат и доњи дио груди. Пуцано је са растојања до шест метара, а такву прецизност могу да постигну само професионалци. Нападачи су били сакривени у жбуњу. Када су зачули звиждук пиштаљке, истрчали су и запуцали. Тај, који је дунуо у пиштаљку, посматрао је кретање Станковића сво вријеме, пишпе лист.

"Постоје одређене информације да су пуцачи из Босне и Херцеговине, а да су их ангажовали "шкаљарци". Логистика је направљена у Београду. Није тачно да су запалили аутомобил послије злочина. Такође, побјегли су "аудијем", а не БМВ-ом како се у први мах претпостављало. Неко је намјерно ширио дезинформације", додаје извор београдског дневника.

Убице су вођу навијача Партизана сачекале да им приђе на неколико метара. Ликвидиран је у свом аутомобилу "аудију А 6". Није га спасио ни панцир који је имао на себи. Нападачи су тачно знали гдје да гађају. У нападу на њега тешко је повријеђен његов пријатељ Милорад Ђурић, затворски чувар у Централном затвору у Београду. Он је био на годишњем одмору и најавио је да ће дати отказ, наводе "Новости".

Ђурића, који је видео читав напад, чувају полицајци у Ургентном центру гдје се опоравља од повреда. Он је готово искрварио јер му је један од метака из "калашњикова" скоро пресјекао артерију.

Полиција још покушава да одгонетне мотив суровог убиства вође навијача. Неке индиције говоре да је његова смрт упозорење неким људима и да није реч о најобичнијим криминалним обрачунима, пишу "Новости".

Извор: Вечерње новости