latinica  ћирилица
18/10/2016 |  14:39 ⇒ 16:39 | Аутор: РТРС

Ко је одговоран за безбједност у Сарајеву?

На хитној сједници Скупштине Кантона Сарајево посвећеној безбједносној ситуацији главни тужилац Кантоналног тужилаштва Далида Бурзић изјавила је да кривична политика у Кантону није одговорила задатку, док је полицијски комесар кантоналног МУП-а Вахид Ћосић најавио да ће тражити преиспитивање рада Бурзићеве.
Сарајево (Фото: Julian Nitzsche/Wikimedia) -
Сарајево (Фото: Julian Nitzsche/Wikimedia)

Ћосић је рекао да ће од Високог судског и тужилачког савјета већ данас или сутра тражити да испита рад Бурзићеве наводећи да је она омаловажавала и ометала истрагу у случају погибије Џенана Мемића у саобраћајној несрећи у фебруару ове године.

Хитна сједница Скупштине Кантона Сарајево сазвана је након што су прошле седмице у Сарајеву на пјешачком прелазу прегажене студенткиње Селма Агић и Едита Малкоч, а починилац, Сањин Сефић, побјегао са мјеста несреће и потом прешао у Србију.

Почетку сједнице Скупштине Кантона Сарајево присуствовала је и група студената са бијелим тракама на устима и писаним захтјевима у рукама за одговорност власти за ту несрећу.

Њима је одбијен захтјев за обраћање на сједници Кантоналне скупштине, на чијем су почетку прочитани закључци Комисије за безбједност, међу којима и иницијатива за покретање поступка против полицијског комесара Вахида Ћосића, који се сматра одговорним за лошу безбједносну ситуацију.

Иницијатива за покретање поступка против Ћосића покренута је због повреде службене дужности, давања нетачних или недовољних података као и прикривања чињеница о раду полиције.

Извор: СРНА