latinica  ћирилица
18/10/2016 |  16:26 ⇒ 18:56 | Аутор: РТРС

Бечки Стандард: Изетбеговић на одмор у Беч службеним аутима!?

Аустријски лист Стандард наводи да је члан Предсједништва БиХ и лидер СДА Бакир Изетбеговић у четверодневној посјети Бечу.
Бечки Стандард критиковао Изетбеговића - Фото: Screenshot
Бечки Стандард критиковао ИзетбеговићаФото: Screenshot

Стандард пише да није јасно налази ли се Изетбеговић у приватној или службеној посјети.

"Изетбеговић је дошао са четири службена аутомобила, као и седам чланова обезбјеђења, док му друштво праве и три особе које нису идентификоване. Такође, аустријске власти су замољене да госте не подвргавају уобичајеним безбједносним контролама", пише бечки дневник.

Лист наводи, да Изетбеговићево осигурање борави у луксузном хотелу, те да није јасно да ли Изетбеговић одмор плаћа властитим новцем или из буџета.

Стандард подсјећа и на привилегије које бх. политичари имају у "сиромашној БиХ". Тако пише и о случају Вјекослава Беванде који је, према ревизорским извјештајима, у 2015. години 15 дана службено боравио у Загребу и 48 дана у Сплиту, као и да је на гуме за његов службени аутомобил потрошено близу 5.000 евра.

Стандард истиче, да БиХ "преживљава захваљујући кредитима ММФ-а и Свјетске банке", при чему су домаће власти обећале уштеде у јавном сектору.

Кабинет: Изетбеговић сам плаћа трошкове боравка у Аустрији

Бакир Изетбеговић се са супругом налази у приватној посјети Аустрији, на четвородневном годишњем одмору, и лично плаћа трошкове смештаја и боравка, саопштио је данас његов кабинет.

Агенција Фена преноси да му полицијски службеници Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, који су у пратњи Изетбеговића, као члану Предсједништва БиХ пружају обавезну 24-часовну заштиту, према одговарајућим законима и прописима БиХ, као и међународним обавезама.

Из Изетбеговићевог кабинета  кажу да наводи бечког Стандарда нису тачни, јер је на путу двоструко мањи број људи од оног који се спомиње.

Извор: Кликс.ба/Фена