latinica  ћирилица
18/10/2016 |  17:19 ⇒ 18:49 | Аутор: РТРС

Баскеташи: Сањамо да заиграмо против Ђорђевићевих пулена

Репрезентативци Србије у баскету 3x3 изјавили су данас да су освајањем титуле првака свијета у Кини и побједом у финалу над САД испунили сан, али да им је наредни циљ да савладају вицешампионе планете у кошарци - селекцију Александра Ђорђевића.
Баскет репрезентација Србије  (Фото:kss.rs) -
Баскет репрезентација Србије (Фото:kss.rs)

Баскеташи Србије Душан Домовић Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Ждеро и Марко Савић у кинеском Гванжуу освојили су другу титулу првака свијета, након што су забиљежили свих седам побједа, посљедњу против САД 21:16.

- Послије 2012. године мислили смо да нећемо никада више бити поносни као тада, али смо се преварили. Као дијете сам играо баскет у крају и замишљао да дајем кошеве Американцима у финалу. Сада смо и то достигли и јако сам срећан. Годинама имамо континуирани рад, поред другарства и резултати су плод тога - рекао је најкориснији играч турнира Домовић Булут на конференцији за медије у Кући кошарке.

Његов саиграч Марко Савић додао је да је био увјерен у тријумф над Американцима у финалу.

- Био је велики притисак на нама јер смо били фаворити, али смо све то издржали. Пред финале сам био убијеђен да ћемо  побиједити. Нема такве нације као што је Србија и спортиста са тако великим срцем - поручио је Савић.

Најбољи баскеташи планете добили су позив селектора кошаркашке репрезентације Србије Александра Ђорђевића да у пријатељском сусрету одмјере снаге у баскету, чији позив ће радо прихватити.

- Не можемо да дочекамо да се упознамо са момцима и селектором Ђорђевићем. Они су други на свијету, најбољи послије Американаца. Ипак, мислим да немају велике шансе против нас, игра се са доста контакта у баскету, што нама одговара - рекао је Дејан Мајсторовић.

Предсједник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас честитао је репрезентативцима на великом успјеху.

- Ова година је сјајна за нашу кошарку и баскет, надам се да ћемо поновити успјехе. Момци су пионири овог спорта у Србији, поред резулултата, и понашањем на најбољи начин представљају своју земљу - истакао је он.

Према његовим ријечима, баскет би наредне године требало да постане олимпијски спорт и буде уврштен за Токио 2020.

- ФИБА много ради на томе и постоји велика могућност да баскет постане олимпијски спорт - навео је Ђилас и додао да ће  баскеташи Србије бити награђени са по 10.000 евра.

Извор: Танјуг