latinica  ћирилица
18/10/2016 |  20:05 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Федерална полиција упала у просторије Челика

Припадници Федералне полиције данас су упали у просторије Фудбалског клуба Челик.

По налогу Тужилаштва Зеничко-добојског кантона, од зеничког премијелигаша је затражена документација везана за трансфере и изнајмљивање стадиона, као и о руководиоцима клуба посљедњих година.

Наводно је полиција тражила документацију из 2002, односно ко је у то вријеме био на челним позицијама Челика.

Челик слови као један од највећих спортских дужника, а наводно је овај реномирани клуб дужан око 12 милиона. Због овог и других проблема у клубу и око њега најватренији навијачи Челика већ годинама бојкотују утакмице на "Билином пољу".

Управо се они надају да ће након данашњег упада полиције неке ствари изаћи на чистац и да ће се коначно утврдити због чега је Челик у финансијској дубиози која је клуб довела да се бори за голи живот.

Сама позиција на табели (посљедње мјесто) БХТ Премијер лиге говори да Челик пролази можда кроз најтеже тренутку у историји.

Представници неформалне групе грађана "За Челик" већ мјесецима траже усвајање новог статута који би донио корјените промјене.

Полиција је зеничком клубу наредила да у што скоријем року припреме и предају документацију како би испитала пословање клуба посљедњих година и на крају открила ко је кривац за суноврат "поноса" Зенице.

Извор: Независне новине