latinica  ћирилица
18/10/2016 |  22:13 | Аутор: РТРС

Притвор за 14 српских држављана; Дикић у болници

Судија за истрагу Вишег суда у Подгорици Мирослав Башовић одредио је притвор до 30 дана за 14 држављана Србије осумњичених за организовање криминалне организације и тероризам у покушају, саопштено је вечерас из Вишег суда.
Братислав Дикић (Фото:  E-Stock/P. Jovanović) -
Братислав Дикић (Фото: E-Stock/P. Jovanović)

Притвор је одређен бившем команданту Жандармерије Братиславу Дикићу и Христини Крстић, Бранки Милић, Драгану Максићу, Милану Душићи, Србољубу Ђорђевићу, Александру Чуровићу (33), Александру Алексићу (42), Синиши Ћетковићу (37), Милошу Аћимовићу (26), Ивици Матићу (36), Перици Андрићу (39) и Ђ.М.

Дикића тужилаштво сумњичи да је са Александром Синђелићем вођа криминалне групе, која је припремала терористичке нападе на институције, убијање цивила и хапшење премијера Мила Ђукановића. Синђелић је избјегао хапшење и полиција за њим трага.

Из тужилаштва је раније саопштено да су Дикић и Синђелић почетком октобра у Србији и Црној Гори формирали криминалну организацију, са циљем утицаја на законодавну и извршну власт у Црној Гори. Дикићу је позлило је након саслушања у Вишем суду, након чега му је указана медицинска помоћ у Ургентном блоку Клиничког центра Црне Горе.

Двадесет држављана Србије ухапшено је због сумње да су на територији Црне Горе починили кривична дјела стварање криминалне организације и тероризам. Сумња се да су намјеравали да прво преузму аутоматско оружје, а потом у изборној ноћи изврше нападе на инстутуције система, полицију и представнике државних органа.

Извор: СРНА