latinica  ћирилица
21/10/2016 |  12:08 ⇒ 14:20 | Аутор: РТРС

Стечајни управник из Бањалуке проневјерио пола милиона КМ

Бањалучка полиција поднијела је извјештај надлежном тужилаштву против 61-годишњег мушкарца из Бањалуке чији су иницијали С.В, који је осумњичен да је несавјесним радом у служби оштетио акционарско друштво "Ратарство" из Нове Тополе за 510.000 КМ.
Новац - Фото: РТРС
НовацФото: РТРС

Извјештај бањалучком Окружном јавном тужилаштву против С.В. поднијели су данас припадници Сектора криминалистичке полиције Центра јавне безбједности Бањалука, саопштено је из полиције.

Лице С.В. се сумњичи да је у својству стечајног управника у "Ратарству" из Нове Тополе, приликом продаје радне јединице као комплекса акционарског друштва у стечају, супротно одредбама Закона о стечајном поступку Републике Српске, прихватио уговор о уступању потраживања новог повјериоца након отварања стечајног поступка и уступљено потраживање урачунао у укупну цијену ради намирења закупљене некретнине.

Осумњичени је супротно Закону о стечајном поступку оштетио и стечајну масу, јер током продаје није издвојио законом одређени проценат за стечајну масу, а све на штету акционарског друштва.

Осумњичени је извршеним кривичним дјелом причинио материјалну штету "Ратарству" за око 510.000 КМ.

Извор: СРНА