latinica  ћирилица
21/10/2016 |  14:13 ⇒ 15:25 | Аутор: РТРС

Цвијановићева примила студенте из региона, Европе и свијета

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић примила је данас у Бањалуци студенате из региона, Европе и свијета који бораве у Бањалуци у оквиру конференције Студентски модел Уједињених нација – СМУН.
Предсједница Цвијановић разговарала са студентима из региона, Европе и свијета - Фото: РТРС
Предсједница Цвијановић разговарала са студентима из региона, Европе и свијетаФото: РТРС

"Успостављање ефикасног и функционалног система координације од кључног је значаја за кретање сваке државе ка Европској унији, а посебно у сложеним државама у којима различити нивои власти, као што је то случај са БиХ, располажу уставним надлежностима за провођење европских обавеза и провођење реформи", нагласила је премијерка.

Цвијановић је студенте из Руске Федерације, Сједињених Америчких Држава, Турске, Европе и земаља региона, упознала са организацијом, структуром и функционисањем органа власти у Српској, уставно-правним положајем Српске у дејтонској БиХ, те изазовима с којима се данас суочава Српска. 

Предсједница Владе студентима је пожељела добродошлицу у Републику Српску и Владу и изразила наду да ће упознавање са радом институција Републике Српске бити корисно за њих и приближити им начин функционисања Републике Српске, као и њену позицију у оквиру БиХ.

Овом приликом студенти су обишли Административни центар Владе Републике Српске и упознали се са радом ове институције.

Конференцију СМУН организује Клуб студената Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци и траје од 19. до 23. октобра.