latinica  ћирилица
21/10/2016 |  15:47 ⇒ 17:10 | Аутор: РТРС

Лакташи: Посљедња сједница актуелног сазива Скупштине општине (ВИДЕО)

Усвајањем информације о извршењу буџета у првом полугодишту текуће године и Нацрта стратегије омладинске политике у наредне четри године у Лакташима је рад завршио актуелни сазив Скупштине општине.
Скупштина општине Лакташи - Фото: РТРС
Скупштина општине ЛакташиФото: РТРС

У протекле четири године одржано је 40 скупштинских засједања чије усвојене одлуке су реализовала два начелника. 

 За разлику од општинских скупштина у Градишци и Српцу које сједнице нису организовале у протекле двије године због политичких неспоразума и блокада скупштина у Лакташима је реализовала све планиране активности и знатно допринијела консолидацији буџета.

- Овом сазиву се захваљујем на веома фер и коректној сарадњи и сматрам да су сви одборници били на висини задатка и потпуно су били одговорни према онима који су их бирали, каже Сњежана Радетић, предсједница Скупштине општине Лакташи.

- Настављамо континуитет заиста озбиљне финасијске дисциплине и расходи су у оносу на претходну годину скоро на истом нивоу чиме консолидујемо и даље буџет и одприлике потребно је још неке наредне двије године да би се буџет могао довести у ситуацију да се могу планирати озбиљнији, капиталнији и већи финасијски захтјевни пројекти на подручју наше општине, истиче Мирослав Коџоман, начелник општине Лакташи.

За реалитно добро стање у буџету заслуге приписује и скупштинска опозиција. Кажу, њихов глас је уважаван када се усвајао и креирао главни финасијски документ.

На посљедњој сједници у овом сазиву одборници су разматрали и информације о стању у области водоснабдијевања и раду општинских инспекција.