latinica  ћирилица
22/10/2016 |  10:59 ⇒ 14:18 | Аутор: РТРС

Марко Павић: Немам амбиција да будем предсједник Српске

Предсједник ДНС-а Марко Павић рекао је да нема амбиција да се на изборима 2018. године кандидује за предсједника Републике Српске.
Марко Павић, предсједник ДНС - Фото: РТРС
Марко Павић, предсједник ДНСФото: РТРС

"Када се ради о таквим стварима, онда не одлучује појединац, већ странка или странке у коалицији. То је далеко вријеме и о томе је сада преурањено говорити", рекао је Павић за "Еуроблиц".

Павић каже да се у владајућој коалицији још не размишља о могућим освјежењима у Влади Републике Српске, истичући да на недавном састанку са предсједником Републике Српске и лидером СНСД-а Милорадом Додиком није било говора о реконструкцији Владе, већ о општим питањима у Српској.

Говорећи о Руднику жељезне руде "Љубија", Павић је рекао да су појединци продају рудника жељели да злоупотријебе у предизборној кампањи, али да им се то обило о главу јер су износили неистине и калкулације, не гледајући домаће законодавство и какав су уговор потписали са "Миталом".

Он каже да за сада постоје двије понуде и да Влада Српске још није изашла са приједлогом.

"Циљ Приједора и ДНС-а јесте да се оживи овај рудник и да се у њему запосле људи. Нас не интересује ни цијена која ће се постићи, ни било шта друго, него само да рудник дође у руке некога ко ће се бавити рударењем", закључио је Павић.

Извор: СРНА