latinica  ћирилица
22/10/2016 |  12:05 | Аутор: РТРС

Вучић: Имамо нове доказе о хапшењу у Црној Гори

Премијер Александар Вучић изјавио је у Новом Саду да је Србија почела сарадњу са црногорским органима око хапшења српских држављана у Црној Гори пред изборе.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић: Дошли смо до нечега до чега ЦГ није, сутра све

Како наводи, о неким стварима до којих Црна Гора није дошла Србија јесте у протеклих 24 часа и о томе ће јавност бити обавјештена.

Вучић каже да ће он тим поводом највјероватније у недјељу обратити јавности, као и да ће то урадити можда и неко од надлежних органа.

“Србија и Црна Гора ће сарађивати, у то нема никакве сумње“, рекао је Вучић.

Премијер Црне Горе Мило Ђукановић рекао је да је донет закључак да о случају ухапшене групе с Братиславом Дикићем на челу треба обавестити државу Србију.

Он је то изјавио послије састанка с директорима Агенције за националну безбједност и полиције Црне Горе, уз напомену да је добио информације које су га учврстиле у увјерењу да је активност једне криминалне групе људи која је покушала да организује криминалну групу и да спроведе терористичке акте на простору државе Црне Горе била акција која је опасно пријетила и држави и националној безбедности.

Група од 20 држављана Србије ухапшена је ноћ уочи парламентарних избора у Црној Гори.

Као организатор групе означен је бивши командант жандармерије Србије Братислав Дикић, који је заједно са још 13 људи осумњичен да је припремао напад на институције у Црној Гори и отмицу премијера Мила Ђукановића током изборног дана.

Извор: Б92