latinica  ћирилица
22/10/2016 |  13:25 ⇒ 21:46 | Аутор: РТРС

Суперлига Србије: Звезда у Суботици, Партизан дочекује Раднички

Фудбалери Црвене звезде иду на тешко гостовање у Суботици екипи Спартака, док Партизан на свом терену против нишког Радничког тражи седму побједу заредом у Суперлиги. У првој утакмици кола Војводина савладала Вождовац у Новом Саду.

Лидер шампионата и актуелни првак састаје се са једним од најпријатнијих изненађења овосезонске Суперлиге и тима у којој се види стил руске школе фудбала тренера Андреја Чернисова, па Суботичани послије тријумфа над Партизаном ове сезоне желе и скалп другог "вјечитог ривала".

Ипак, утакмица са Црвеном звездом долази Спартаку у лошем тренутку јер је, послије одличног почетка, упао у спорији ритам и у посљедње три утакмице забиљежио два пораза и реми.

Супротно томе, изабраници Миодрага Божовића брзо су пребољели пораз у вјечитом дербију и везали три побједе, због чега очекују наставак низа и након Суботице.

Фудбалери Партизана су у налету, а у Хумску долази чврст тим Радничког из Ниша, који је у блиској прошлости знао да одоли црно-бијелима у Београду и врати се кући без примљеног гола.

Главни адут тима Марка Николића за пробијање нишког одбрамбеног бедема биће поново Бразилац Леонардо, стријелац на претходних пет утакмица Партизана и тренутно фудбалер у најбољој форми у Србији.

Фудбалери Војводине побиједили су у Новом Саду екипу Вождовца са 3:1 (0:0) у првој утакмици 13. кола Суперлиге Србије.

Војводина је остварила шести тријумф у Суперлиги ове сезоне на Карађорђу и задржала максималан учинак, али и друго мјесто на табели, са два бода мање од лидера Црвене звезде.

Тим Ненада Лалатовића славио је головима Филипа Малбашића у 47, Александра Палочевића у 55. и Николе Трујића у 64, док је једини стријелац за госте из Београде био Јован Стојановић у 53. минуту.

Парови 13. кола Суперлиге, Субота: Бачка - Радник Сурдулица (15), Спартак Ждрепчева крв - Црвена звезда (15), Чукарички - Металац (17), Јавор - Младост Лучани (17), Нови Пазар - Напредак (17), Рад - Борац Чачак (17), Партизан - Раднички Ниш (19).

Табела: Црвена звезда 31 бод, Војводина 29, Партизан 25, Раднички Ниш 23, Напредак 22, Младост 21, Спартак Ждрепчева крв 17, Металац 15, Рад 15, Вождовац 14, Радник 12, Нови Пазар 11, Бачка 10, Јавор 10, Борац 8, Чукарички 7.

Извор: РТС