latinica  ћирилица
23/10/2016 |  08:07 ⇒ 15:54 | Аутор: РТРС

У току изборна скупштина СДС-а (ФОТО)

У Бањалуци се одржава ванредна изборна скупштина СДС-а.
СДС - Фото: РТРС
СДСФото: РТРС

На скупштини присуствује 349 чланова. Како извјештава наш репортер са терена, скупштини присуствује скоро цијело руководство странке, министри из Савјета министара БиХ, чланови Парламентарне скупштине БиХ из ове странке, али скупштини не присуствује доскорашњи потпредсједник и делегат у Дому народа БиХ Огњен Тадић.

Једини кандидат за новог предсједника странке је досадашњи предсједник Клуба посланика СДС у НСРС, Вукота Говедарица.

Предсједник СДС-а Младен Босић рекао је данас да његова оставка не представља пуч унутар ове партије. Он је поновио да је ријеч о његовој својевољној одлуци којом он преузима одговорност за резултате на изборима.

Босић је навео да ће се у наредном периоду анализирати рад свих Општинских одбора. Према његовим ријечима, друга фаза унутарстраначких избора ће трајати од 01.фебруара до 01.маја 2017.године, када ће доћи до нове скупштине на којој ће бити изабрани нови чланови Главног одбора странке.

Он сматра да за лош резултат нису криви активисти него политика, манипулација и дизење националних тензија.

Тврди да су ту игру одиграли лидер СДА Бакир Изетбеговић и предсједник СНСД-а Милорад Додик уз помоћ Тужилаштва БиХ, Уставног суда БиХ и референдума који су, како је рекао, довели до тога да у првом плану нису били проблем грађани.