latinica  ћирилица
24/10/2016 |  11:53 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

Хоће ли брчанска заобилазница бити урађена у предвиђеном року? (ВИДЕО)

Након застоја у изградњи брчанске заобилазнице, дужине 18 километара, у Јавном предузећу Путеви Брчко, дошло је до смјене директора али и до ангажовања новог подизвођача радова.
Брчко заобилазница - Фото: РТРС
Брчко заобилазницаФото: РТРС

Рок за изградњу заобилазнице је 30 мејсеци а дистрикт Брчко је за ту намјену од Европске банке за обнову и развој добио кредит од 28,5 милиона евра. 

У Јавном предузећу Путеви, Брчко кажу да је анагажовањем новог подизвођача, интезивиран обим радова и да се градска заобилазиница може изградити у предвиђеном року од 30 мјесеци, односно у фебруару 2018. Међутим истичу да треба пазити и на квалитет обављених радова, како би пројекат био у потпуности реализован.

Дистрикт Брчко је каснио у повлачењу одобреног кредита од стране Евроспке банке за обнову и развој. Због тога је плаћена камата од милион марака.

- Наш интерес је да да Брчко добије заобилазницу, што је прије могуће. Ми смо финансијска институција, ми нсимо ни послодавац ни извођач. Наша улога је да посматрамо и да савјетодавно помогнемо, каже Јан Браум, представник Евроспке банке за обнову и развој. 

У влади дистрикта Брчко истичу добру сарадњу са Европском банком за обнову и разавој и највљују нове пројекте. Рок за отплату кредита од 28,5 милиона евра је 15 година.

Дистрикт се прирпема и за потписивање уговора од 10 милона марака за ревитализацију Луке Брчко али за поројекте из комунлане инфраструктре. Истичу, циљ је бити први у свему, и зато припремају и пројекат "Брчко, зелени град".