latinica  ћирилица
27/10/2016 |  09:29 ⇒ 17:17 | Аутор: РТРС

Влада Српске о допунама закона о здравственом осигурању

Влада Републике Српске разматраће данас у Бањалуци Приједлог закона о допунама Закона о здравственом осигурању, као и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о заштити ваздуха.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На дневном реду сједнице је и информација о могућој сарадњи са Кином у програмима за унапређење и развој здравственог /болничког/ система у Српској, те приједлог споразума о сарадњи између Министарства здравља и социјалне заштите и Кинеске међународне корпорације Синефарм.

Влада би данас требало да разматра и информацију о стању на тржишту хартија од вриједности, раду и пословању Комисије за хартије од вриједности Републике Српске за прво полугодиште ове године, те извјештај о стању у банкарском систему Српске за период 1. јануар-30. јун ове године.

Министри би требало да разматрају и приједлог одлуке о давању сагласности на Дугорочни план измирења обавеза Фонда здравственог осигурања Републике Српске.

На дневном реду биће и информација о стању у Ваздухопловном заводу "Орао" у Бијељини, као и информација о иницијативи за израду Регионалног хидро мастер плана за Балкан.

Сједница Владе Републике Српске почиње у 10.00 часова, послије чега је предвиђено саопштење, најављено је из Генералног секретаријата Владе Српске.

Извор: Срна