latinica  ћирилица
27/10/2016 |  12:37 | Аутор: РТРС

Разматрање више одлука о виталном интересу бошњачког народа - 9. новембра

Вијеће народа Републике Српске разматраће у сриједу, 9. новембра, одлуку о констатовању резултата републичког референдума, у вези са одлуком Клуба бошњачког народа о покретању процедуре за заштиту виталног националног интереса, закључио је данас Колегијум Вијећа народа.
Вијеће народа Републике Српске - Фото: РТРС
Вијеће народа Републике СрпскеФото: РТРС

Дневним редом предвиђено је разматрање одлуке о престанку мандата члановима Републичке комисије за спровођење референдума, у вези са одлуком Клуба бошњачког народа о покретању процедуре за заштиту виталног националног интереса.

Биће разматрана и одлука о давању посебног овлашћења, у вези са одлуком Клуба бошњачког народа о покретању процедуре за заштиту виталног националног интереса, саопштено је из Вијећа народа.

Вијеће народа разматраће и закључак у вези са извјештајем Републичке комисије за спровођење референдума о резултату републичког референдума на питање "Да ли подржавате да се 9. јануар обиљежава и слави као Дан Републике Српске?", у вези са одлуком Клуба бошњачког народа о покретању процедуре за заштиту виталног националног интереса.

Дневним редом је предвиђено разматрање Закона о локалној самоуправи, у вези са одлуком Клуба бошњачког народа о покретању процедуре за заштиту виталног националног интереса, са амандманом.

Биће разматран и Закон о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе, у вези са одлуком Клуба бошњачког народа о покретању процедуре за заштиту виталног националног интереса, са амандманом.

Вијеће народа разматраће и Закон о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске, у вези са одлуком Клуба бошњачког народа о покретању процедуре за заштиту виталног националног интереса, са амандманима.

Сједница Вијећа народа Републике Српске заказана је за 12.00 часова.

Извор: Срна