latinica  ћирилица
27/10/2016 |  16:05 ⇒ 17:41 | Аутор: РТРС

Бијељина: Центар за социјални рад отворен, радници раде у просторијама болнице (ВИДЕО)

Изградња Центра за социјални рад и Дневног центра за дјецу с потешкоћама у развоју у Бијељини траје више од годину дана.
Бијељина - Центар за социјални рад у просторијама болнице - Фото: РТРС
Бијељина - Центар за социјални рад у просторијама болницеФото: РТРС

Градска власт тврди да је завршетак стопирала скупштинска већина, не усвајајући одлуку о кредитном задужењу од милион марака.

Друга страна тврди да је новац постојао у градском буџету и да нису хтјели нове кредите који би оптеретили градске финансије.

Средства за изградњу обезбиједили су јапанска Влада, Градска управа и Фонд солидарности РС. До сада је уложено око два милиона марака.

Радници Центра за социјални рад користе неусловне просторије више од годину дана, након што је њихово раније сједиште срушено и почела изградња новог објекта.

- Ми смо у просторијама градске болнице, некад је ово било грудно одјељење. Очекивали смо да ћемо се далеко прије вратити, да ће нови објекат бити завршен али је због политчких дешавања то стало, прича Милан Симеуновић, директор Центра за социјални рад.

Политичка дешавања у првој половини ове године, кажу у градској управи, зауставила су пројекат јер тадашња скупштинска већина није хтјела да донесе одлуку о кредитном задужењу од милион марака с више него повољном каматном стопом.

Славко Башић из Одјељења за друштвене дјелатности у Градској управи наводи да је сад за све радове касно јер се улази у сезону кад се грађевински радови више не могу радити. Унутра је окречено, стављени су етисони, али треба опрема.

Представници скупштинске већине, која је била актуелна прије избора, кажу да нису били спремни за додатно кредитно задужење јер је град превише задужен.

- Сматрали смо да има довољно средстава у буџету да се настави градња Центра за социјални рад. У мају је било новца, тада су се могла обезбједити та финансијска средства, истиче Драган Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина.

Недавно је организовано донаторско вече за прикупљање средстава за опремање Дневног центра, у плану је запошљавање десетак људи који ће радити у новом центру с дјецом. Кредит од милион марака и опремање нове зграде зависиће од формирања будуће скупштинске већине.