latinica  ћирилица
28/10/2016 |  09:51 ⇒ 19:42 | Аутор: РТРС

Мехмедовић: Странци у Уставном суду остају све док БиХ не постане грађанска држава

Шемсудин Мехмедовић, посланик СДА у Представничком дому Парламента БиХ на свом је Фејсбук профилу сажето разотркио политику странке којој припада, а коју предсједник СДА Бакир Изетбеговић "крије као змија ноге".
(Фото: Screenshoot/poskok.info) -
(Фото: Screenshoot/poskok.info)

Мехмедовић је тако у свега неколико редова разобличио улогу страних судија у Уставном суду БиХ, али и открио због чега Бошњаци не прихватају живот у Босни и Херцеговини као држави три равноправна конститутивна народа. Показао је, успјешно, и какву то визију БиХ има СДА, пише Dnevnik.ba.

Мехмедовић је реагујући на чланак из Гласа Српске у којем се констатује како ће предсједници СНСД-а и ХДЗ-а БиХ Милорад Додик и Драган Човић радити на томе да стране судије напусте уставни суд, поново запријетио сукобима у БиХ.

Тако је објавио Фејсбук пост сљедећега садржаја:

- Никада нећете провести свој план рушења државе. Пошто врло добро знате да је један од стубова Дејтонског споразума Уставни суд БиХ, окомили сте се на њега да га срушите, надајући се да ћете тако изазвати домино ефекат.

Запамтите , стране судије из Уставног суда БиХ могу отићи тек када се у потпуности врати принцип устроја БиХ као грађанске републике, по систему 1 човјек – 1 глас. Јер, стране судије и јесу ту да би осујетили дисбаланс.

Мехмедовић је оптужио Додика и Човића да производе наводни "Украјински сценарио".

- Мој приједлог вам је да се уразумите, и да прихватите да сте изгубили као што су изгубили Туђман и Милошевић.

 Мехмедовић је, пише Dnevnik.ba, показао како је БиХ за бошњачку политичку елиту само “бошњачка држава“.

С друге стране, у чланку на који се позива Мехмедовић стоји како ће СНСД и ХДЗ БиХ предложити нови закон о Уставном суду БиХ, а на његовој изради радиће експерти двије странке.

Извор: Поскок