latinica  ћирилица
28/10/2016 |  14:02 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Због отворене коверте - поништавање конкурса у ВСТС?

Питање поништавања конкурса за избор новог дисциплинског тужиоца биће размотрено на наредној сједници Високог судског и тужилачког савјета, 9. и 10. новембра, преноси Бирн.
Сарајево - ВСТС - Фото: СРНА
Сарајево - ВСТСФото: СРНА

Према писању медија, на конкурс се пријавило осам кандидата, али је једна од коверти с пријавом била отворена прије него што ју је прегледала комисија, због чега постоји могућност поништавања конкурса.

Оглас може поништити Агенција за државну службу БиХ на образложен захтјев институције, а тај захтјев још није поднесен, навели су из ВСТС.

Уколико ВСТС поништи конкурс за избор новог дисциплинског тужиоца, нови оглас неће моћи бити расписан у периоду од једне године.

Према закону, у случају поништеног огласа, исто радно мјесто не може се поново оглашавати у периоду од једне године од дана објављивања првобитног огласа.

Конкурс за избор новог дисиплинског тужиоца био је отворен до 1. септембра.

У мају је Арбен Муртезић отишао са мјеста главног дисциплинског тужиоца и постао директор Центра за едукацију судија и тужилаца Федерације БиХ.

Од тада је в.д. главног дисциплинског тужиоца Алена Курспахић, која би у случају поништења конкурса задржала ову функцију још годину дана.

Извор: СРНА