latinica  ћирилица
28/10/2016 |  15:46 | Аутор: РТРС

Лажна узбуна: У Посушју нема језивих кловнова

На подручју општине Посушје ових дана се нису појављивали кловнови који су страшили становништво и све је измишљено, потврђено је “ЕуроБлицу“ у МУП Западно-херцеговачког кантона.
Кловн наводно усликан у Посушју - Фото: dnevni avaz
Кловн наводно усликан у ПосушјуФото: dnevni avaz

Извор је истакао да се сумња да су слике скинуте са интернета и затим пласиране као да су усликане у Посушју. Полиција је утврдила да у Посушју не постоје локације које се виде на слици.

Подсјетимо, у четвртак увече поједини портали пренијели су информацију да су у поменутом граду на три локације примијећени кловнови.

Како пише "Аваз", кловнови су примијећени у Посушју на три локације - код трговачког центра Дивна, у парку и поред бензинске пумпе ИНА.

Иако најчешће само плаше дјецу, забиљежени су и први напади. Најчешћа ситуација је та да кловнови стоје негде у прикрајку, прате вас из сјенке и покушавају да уплаше.

И док једни тврде да је ријеч о великом маркетиншком потезу (у биоскопе би ускоро требало да стигне римејк славног филма “It“, рађен по књизи Стивена Кинга), други имају злокобније објашњење.

Наиме, протеклих дана интернетом кружи прича, у којој се најављује да ће кловнови широм свијета у недељу 30. октобра чинити масовне злочине, по узору на филм “Purge“.