latinica  ћирилица
16/11/2016 |  17:40 | Аутор: РТРС

Делимустафић и остали умијешани и у продају земљишта Арапима!?

У склопу полицијске акције "Правда" ухапшено је више особа, а најзвучније име је Алија Делимустафић, некадашњи министар унутрашњих послова тзв. РБиХ.
Хапшење Делимустафића -
Хапшење Делимустафића

Оно што је до сада објављено је да су Делимустафић и остали сумњиче за малверзације с некретнинама које су куповали Арапи, као и да је ријеч о вишемилионским износима.

Мирсад Делимустафић, брат Алије Делимустафића, који је, као припадник организоване групе осумњичен за незакониту продају и књижење некретнина, предан је јуче у надлежност Кантоналног тужилаштва Сарајево. Сам се предао полицији у понедјељак.

Кантонални суд у Сарајеву још није донио одлуку на захтјев Тужилаштва о издавању потјернице и расписивању међународне потјернице за Лејлом Фазлагић и Зораном Лоначаром. Тужилаштво је у недјељу Кантоналном суду у Сарајеву послало приједлог за одређивање притвора и међународне потјернице за троје осумњичених у акцији "Правда" - Мирсадом Делимустафићем, Лејлом Фазлагић и Зораном Лончаром. Делимустафић се у међувремену предао полицији. Због чега се три дана чека на одлуку, нико нема одговор.

Одлука о расписивању међународне потјернице за осумњиченима у акцији "Правда" још увијек није донесена, изјавила је  јуче за портпаролка Кантоналног суда у Сарајеву Амра Ковачевић. Оно што јавност највише занима су детаљи зашто су ови људи ухапшени и оптужени. До сада је само познато да су Делимустафић и остале осумњичени да су на незаконит начин долазили до напуштених станова и затим их продавали арапским држављанима. Већ мјесецима се у јавности појављују информације о томе како арапски држављани купују некретнине. Није ријеч само о куповини станова, него им је омогућена и куповина земљишта, па чак и изградња читавих насеља у која је забрањен улазак бх. грађанима,.

Једно такво насеље већ је низграђено на подручју Сарајева, а према посљедњим информацијама у току је изградња још једног знатно већег насеља, намијењеног искључиво за Арапе. Осим овога, Арапи су кренули да купују земљиште и по  Херцеговини. У њиховом власништву су велике површине земљишта на Иваници код Равног, а покушавају да купе земљиште у Мостару, као и на подручју између Мостара и Чапљине. Није познато да ли су ухапшени у акцији "Правда" били умијешани и у ове пројекте.

Објављено је само то да се Делимустафић и остали сумњиче за малверзације с некретнинама које су куповали Арапи и да су износи вишемилионски.

У цијелу причу укључен је и хрватски УСКОК, а чак се спомиње да је и читава истрага покренута на захтјев Хрватске.

Извор: Дневник.ба