latinica  ћирилица
09/01/2017 |  20:04 ⇒ 21:13 | Аутор: РТРС

Преживио два и по дана у бунару на 20 испод нуле

Јездимир Милић из села Смољинац код Пожаревца, који је нестао на Бадњи дан, данас око 13 часова је пронађен у бунару на периферији села.

Промрзлог Јездимира Милића је пронашао његов комшија Горан Марковић. Јездимир је провео око два и по дана у бунару дубоком око пет метара, на 20 степени испод нуле, без хране и воде.

Јездимир Милић је на Бадњи дан око 10 часова изашао из породичне куће до продавнице, како би купио намирнице за Божић. Међутим, пошто се није вратио, његов нестанак је сутрадан пријављен. Полиција је затим започела потрагу у насељу Смољинац.

Другог дана од нестанка, Јездимира Милића је пронашао Горан Марковић.

Марковић наводи да је другог дана Божића изашао да прошета, када је поред неограђеног бунара угледао торбу са намирницама.

"Привучен необичним призором, пришао сам торби у којој су биле једна флаша црног вина, неколико флаша пива и кукурузно брашно. Тог тренутка сам се сјетио да се у селу причало да је нестало лице по имену Јездимир. Тада сам чуо вапаје и погледао у бунар, и запазио сам га на дну пресушеног бунара, са рукама и ногама примакнутим грудима. Тада сам отишао до ветеринарске станице и заједно са ветеринаром позвао полицију, која је учествовала у спасавању Јездимира Милића", наводи Марковић.

Према Марковићевим ријечима, Јездимир је слабијег вида и није у завади са мјештанима Смољинца, тако да не сумња да га је неко убацио у бунар већ вјерује да је због слабијег вида упао у бунар.

Јездимир Милић је пребачен у пожаревачку Општу болницу, гдје су му дијагностиковани хипотермија, као и хематоми и огреботине, настали усљед пада са висине.

Извор: РТС