latinica  ћирилица
13/01/2017 |  13:11 ⇒ 14:09 | Аутор: РТРС

Требиње: Попуцале цијеви, поплављени објекти

Бројни стамбени и пословни објекти у већини требињских насеља поплављени су усљед одмрзавања водоводних цијеви из пукотина узрокованих ледом, речено је Срни у Јавном предузећу "Водовод".
Залеђене цијеви за воду   (Фото:domacin.ba) -
Залеђене цијеви за воду (Фото:domacin.ba)

Руководилац одржавања у "Водоводу" Јефто Кашиковић рекао је да је на разводном постројењу "Електропреноса БиХ" у Петровом Пољу јутрос пукла унутрашња хидрантска мрежа, у "Новотексу" су попуцале унутрашње инсталације, као и инсталације у стамбеној згради у Гарибалдијевој улици, што је довело до плављења ових објеката.

Кашиковић је напоменуо да је иста ситуација и у многим кућама у Требињу, а да су, за сада, највећу штету претрпјела насеља Гучина, Придворци, Петрово Поље, Црнач, односно јужни дијелови града.

Он сматра да ће са одмрзавањем током дана порасти и број пријава потрошача којима је пуцање цијеви проузроковало плављење објеката.

Од јутрос је ангажована цистерна Територијалне ватрогасне јединице Требиње, која ће током дана по утврђеном распореду снабдијевати водом за пиће насеља гдје је евидентирано највише штете од замрзавања.

Ако буде потребе, цистерне ће и наредних дана обилазити требињска насеља.

Извор: СРНА